Pagina's

15 oktober 2015

58 bericht: 2015 Voor herhaling vatbaar!



58 bericht: Voor herhaling vatbaar!




ZATERDAG 29 AUGUSTUS 2015: EERSTE KEER PONTA VOOR RUTH
Philip is on call, Ruth heeft haar paspoort maar is nog nooit in het buitenland geweest en dus trekken zij en ik een dagje naar Ponta Do Ouro, Mozambique (zo'n 20 minutjes van hier). Om kwart voor 8 staat Ruth me al op te wachten, helemaal in tenue voor een dagje strand. Het wachten aan de grens valt deze keer ook reuzegoed mee. We kunnen eigenlijk meteen door.Terwijl Ruth onze paspoorten laat afstempelen, regel ik de papieren van de auto bij de douane. Hoewel ik er een beetje ongerust over was, vinden we zonder 1 keer verkeerd rijden de juiste weg. Met de radio op hard tuffen we over duin en dal. Ruth vindt het landschap zo mooi en rond een uur of negen parkeren we onze auto voor de duikclub Gozo Azul waar we Jeroen opwachten. Hij is nog gaan duiken en wij hebben zijn scheermachine mee. Jeroen houdt niet van halve kaalheid, het moet allemaal glad zijn (knipoog)! . Terwijl we op hem wachten ontbijten we in één van de plaatselijke restaurantjes, ondertussen al genietend van het zonnetje. We eten een heerlijke ontbijtwrap, niet meteen het eten dat Ruth gewend is maar ze geniet. Om half elf komt Jeroen er aan. Wij leveren het scheerapparaat af en trekken naar de oceaan. Ruth is zo blij de Indische Oceaan eens te zien en te voelen. We lopen eerst een eind langs het strand.


Er zijn enkele vrouwen bezig op de rotsen dingen te vangen. Ruth wil gaan kijken ondanks het slipgevaar. Even later komt ze weer om twintig rand (anderhalve euro dus) te vragen. Ze wil mosseltjes kopen die de vrouwen hebben gestoken.



Nadat we een plaatsje hebben gevonden om de mosselen ‘fris’ te houden voor de rest van de dag, wil Ruth de lege 5-liter flessen vullen met zeewater om mee naar huis te nemen en om kweet-niet-wat-voor-rare-rituelen uit te steken. Ze mag ermee doen wat ze wil maar ze mag er niet van drinken, hoewel zij denkt dat het zuiverend werkt. Naar mijn mening zal het een beetje te zuiverend werken ja! Bij het vullen van de flessen durft ze amper met haar voeten in het water maar ze is dapper en houdt vol tot de flessen tot de rand gevuld zijn. Daarna maken we een wandeling door Ponta, kopen wat stoffen en 5 Portugese broden om mee naar huis te nemen. Dan vraag ik haar wat ze nog het liefst van al zou willen doen! ‘To go the beach and play in the ocean’ antwoordt ze zonder aarzelen. En dat mag ze dan ook de rest van de dag doen.













Het is een heerlijke dag geworden! Voor herhaling vatbaar.




DINSDAG 15 SEPTEMBER 2015: JEROENS EERSTE TUESDAY JUICEDAY
Vanaf vandaag serveert Jeroen op dinsdag tijdens tea time vers geperste sapjes.
Elke week van een andere soort. Hij start met orange juice en  je kan zeggen wat je wil maar het fruit is hier toch lekkerder en sappiger dan in België. De juice bar is dan ook een heel groot succes.
Voor herhaling vatbaar!







EERSTE WEEKEND VAN OKTOBER : SPRING FESTIVAL (begin van de lente)
Ilja heeft dit weekend het Manguzi Spring Festival georganiseerd
VRIJDAG 2 OKTOBER begint het 's avonds al met een pubquiz op het tennisveld.
In groepjes van 4 of vijf voeren we de strijd. Philip, Jeroen, Fleur en ik vormen één ploeg: de Willies. Na 7 ronden (en een beetje "gefoefel" moet ik toegeven) winnen we de quiz. YES!

ZATERDAG 3 OKTOBER 2015 begint het festival om 10 uur met een ontbijt bij het zwembad. Heerlijke croissants, pannenkoeken, eieren, vers fruit...iedereen zorgt voor wat lekkers. Alles te samen wordt het een luxe ontbijt inclusief een zwemmetje voor de liefhebbers.

Even na de middag zakt iedereen af naar onze contreien. Op het grote grasveld voor ons huis worden een waterslide en een mini zwembadje geïnstalleerd. Met wat tuinslang en wat afwasmiddel kan de pret beginnen. Die jeugd toch !-)






Later wordt er ook nog een waterballonnengevecht gehouden en  beach volley gespeeld. Ook weer die jeugd toch !-)




Door de warme zon en de "verkoelende" cocktails en biertjes is iedereen al vlug in de mood.




Om half vijf steekt onze buurman Cameron de braai aan. De jeugd wil vroeg eten want om kwart voor 6 begint een match van het wereldkampioenschap rugby en de Zuid Afrikanen zijn fanatieke supporters. Ondertussen zetten Philip en ik alles klaar voor het laatste evenement van de dag. Na de wedstrijd serveert Philip real Metal op zijn muziekinstallatie en ik draai een pak Belgische friet met whisky saus voor mekaar. Vermits iedereen na de gewonnen wedstrijd al goed in de wind is, wordt de Metal Friet goed gesmaakt.





ZONDAG 4 OKTOBER 2015 trekken de meeste kids een dagje naar het strand in Black Rock. 's Avonds is iedereen weer paraat voor de  afsluiter: een film (The secret life of Walter Mitty) op groot doek met beamer op het tennisveld. Een heel goed weekend en tevens teambuilding van topniveau. Daar zouden heel wat directeuren nog wat van kunnen leren en betalen ze in België een pak geld voor. Voor herhaling vatbaar!


Nog een filmpje op youtube: Manguzi Spring Festival

Tot de volgende keer!
Kristel en Philip

Geen opmerkingen: