Pagina's

11 juli 2015

56 bericht: 2015 Untitled July!


56 bericht: Untitled July!

DINSDAG 30 JUNI 2015: The cat is a killer!
Eén van "onze" katten komt met een nog levende prooi aangewandeld.
Voor mijn voeten wordt het molletje gemolesteerd en traagjes afgemaakt. Dat is de natuur zeker?






ZATERDAG 27 JUNI 2015: Jeroen, de man van dokter Fleur is een kok/duikinstructeur. Sinds een paar weken werkt hij als vrijwilliger bij een duikschool in Ponta Do Ouro Mozambique.  Met zijn enthousiasme heeft hij Philip warm gemaakt voor het leven onder water. En zo begint Philip vandaag aan zijn duikcursus. Eerst theorie, dan oefenen in het zwembad en daarna voor de eerste keer de oceaan in. Als dat maar goed komt!











Hij komt gelukkig na een dik uur weer heelhuids aan wal. Daarna begint hij meteen te studeren voor zijn duikexamen van misschien volgende week al. Daarvoor moet hij een heel boek doornemen en na elk hoofdstuk vraagjes beantwoorden, net als bij een rijexamen.
De volgende week is hij iedere avond wel een uurtje met zijn neus in het boek te vinden.
ZATERDAG 4 JULI rijden we 's morgens al vroeg richting Ponta. Omwille van een misverstand gaat de duik helaas niet door. 
ZONDAG 5 JULI 2015: Philip wordt 's ochtends om half 9 bij de duikschool verwacht. Hij krijgt eerst weer een boterhammetje theorie van Mel en daarna neemt ze hem mee voor oefeningen in het zwembad. 



De echte duik zal doorgaan om half 1. Maar... wat een pech, de wind is ondertussen stevig komen opzetten, het is dan ook nog eens volle maan geweest en springtij. De oceaan is echt te gevaarlijk geworden. Alles wordt uitgesteld tot volgende week. Dit was een weekendje van veel wachten en weinig doen. Moet af en toe ook eens kunnen.


WOENSDAG 8 JULI 2015:  Sinds begin deze maand zijn er te weinig dokters omwille van allerlei redenen: terug naar huis of naar een ander hospitaal of gaan specialiseren of kon het hier niet gewoon worden of was vergeten dat hij eerst nog twee maanden stage moest doen vooraleer hij hier kon beginnen ...  TE weinig dokters dus. Daarom zijn de ochtendmeetings voorlopig afgeschaft en beginnen ze meteen na de overdracht van de nacht. Heel druk!
Onze Engelse dokter Jack is ook terug naar Londen. Hij maakte nog deze foto van het Manguzi team:


Philip is vandaag weer van wacht (second on call) en er is geen derde, ook omwille van het tekort. Hij werkt vannacht samen met dokter Jos en ik verneem juist dat ze een keizersnede aan hun been hebben. Slapen zal nog niet voor direct zijn.


Ik kijk dan maar wat rond op het internet en vind nog wat leuke "This is Africa" stuff.
































ZATERDAG 11 JULI 2015:  Vandaag even "overéntweer" naar Ponta voor de tweede duik.
De volgende duik is gepland in het weekend dat de kinderen van Philip hier zullen zijn. Zij vertrekken morgen. Spannend! We zijn benieuwd wat zij van Manguzi zullen vinden.

Simphiwe belde vanochtend nog om te vertellen dat de "arm" van zijn hogedrukreiniger er niet bijgeleverd was. En ik die dacht dat alles nu eens van de eerste keer "right" zou zijn. :-) Wordt vervolgd.

Groetjes en fijne grote vakantie iedereen!
Kristel en Philip

Geen opmerkingen: