Pagina's

17 april 2015

51 tot 52 bericht: 2015 Mooie Pasen en Gebroken Pasen


51 bericht : Maart, komt de herfst eraan? Of de lente?

VRIJDAG 6 MAART 2015 TEA TIME BIJ LIONEL OP ZIJN SELFMADE  DECK (terras)





ZATERDAG 7 MAART EN ZONDAG 8 MAART 2015: MAVELA LODGE
Uitgesteld verjaardagsweekend voor Philip. Vorige week was alles volzet. 't Is echt de moeite waard. Mooie, rustige lodge, fijne mensen. Vroeg opstaan om prachtige zonsopgangen te bewonderen en veel dieren zien we van HEEL dichtbij! Het hele weekend genieten!



Zaterdag, even na zonsopgang komen Mom and Baby White Rhino nieuwsgierig een kijkje nemen.










Zondag, even na zonsopgang komt Papa Black Rhino ons besnuffelen.


En wat later nog een Black Papa, wat agressiever en met een grotere hoorn. We maken ons maar snel uit de voeten! :-)
 En deze struisvogel, ook niet min! Mogelijk nog gevaarlijker dan de rhino.
Onze driver is er niks gerust in.



DONDERDAG 12 MAART 2015: JABULANI LUISTERT NIET! :-)

Donderdag 12 maart vraagt Jabulani of hij wat bloemen mag verplanten. Van ons mag het en we zeggen dat hij ze voor de vlag moet planten op 1 rij. Ik vertrek naar de winkel en kom een half uurtje later terug. Ik zie daar in de verte een hele bos staan, helemaal niet op 1 rij! Uit de auto stappend vraag ik al een beetje boos: "Jabulani what are you doing?" En ik ga kijken. Ja, daar kan ik niet tegenop. Hij is bezig Philip's naam te maken met bloemen. Ik zeg al lachend: "Nice, oké you can do it!"
Als Philip 's avonds thuis komt vraagt hij ook al meteen: "Zeg wat heeft Jabulani nu weer gedaan? Is dat 1 rij?" Ik zeg dat hij maar eerst moet gaan kijken. Tja :-))). So sweet of Jabu en Philip denkt nu dat je het vanuit een helikopter kan lezen. Proest!


In onze achtertuin heeft Ruth maïs geplant, nu al klaar voor de oogst!


En de sweet potatoes zijn nog groeiende.


ZATERDAG 21 MAART 2015 EN ZONDAG 22 MAART 2015: NAAR'T STAD EN ONDERWEG EEN BEZOEKJE AAN HET CHEETAH PROJECT HLUHLUWE.

Al onze eerste keuzes om op weekend te gaan zijn volgeboekt. Dan gaan we maar een weekendje naar de dichtsbijzijnde stad, Richardsbay, om wat inkopen te doen. Halfweg, in Hluhluwe, stoppen we om een blik te werpen op het cat-rehabilitation-project.
We maken er van dichtbij kennis met:

DE SERVAL



DE AFRICAN WILD CAT (met zijn oranje oren)



DE CARACAL

EN ... DE CHEETAH




1 woord: WAAAW!


Fijne Paasdagen!
Kristel en Philip

52 bericht: Mooie Pasen en Gebroken Pasen

VRIJDAG 3 ZATERDAG 4 ZONDAG 5 MAANDAG 6 APRIL 2015 :PAASWEEKEND

Ook hier een lang weekend en 4 dagen vrij, is het nog eens de moeite voor een uitje naar Swaziland.
Eerst naar Game Park Hlane waar we twee nachten slapen in een rondavel zonder elektriciteit maar dat is niet erg, we zijn het al gewend :-). 






Vanop het terras hebben we een prachtig uitzicht op Ndlovu Camp's waterhole waar de rhino's, hippo's en olifanten de hele dag lopen te kuieren en liggen te relaxen en dag en nacht beschikbaar zijn voor fotoshoots.







Voor wie net als ons dacht dat rhino's altijd alleen op pad zijn: white rhino's leven meestal in groep, de black rhino's alleen. Hebben we weer wat bijgeleerd zé!

Tijdens de avond - en ochtend game drive ontmoeten voor het eerst van heel dichtbij een hele leeuwenfamilie.







Even verder bij een plas praten we  over de krokodil en de schildpad die we net zien weg zwemmen. Komt daar toch een kudde olifanten aangespurt zeker :-). Echt om ter snelst om nog rap wat slurfjes water te bemachtigen voor de big chief arriveert en zijn plaats opeist. Weer een leuk en interessant tafereel.







Natuurlijk houden we ook van de kleinere dieren die ons pad kruisen.

warthog

Ik denk de karoo toad maar 't zou ook een andere toad kunnen zijn. Hier zitten ze trouwens met twee op elkaar in een holletje.

guineafowls

ZONDAG 5 APRIL 2015 nemen we na het ontbijt afscheid van Hlane om nog een nachtje in de beehives van Mlilwane te logeren waar ik het altijd zo heerlijk rustig vind.  Bij het verlaten van de parking moet ik even achteruit om mijn draai te kunnen maken. Andere auto's staan ver uit de buurt maar... ik ram een boom die zich in mijn dode hoek verschuilt. Back window totaal aan diggelen pfff!
Zonder raam rijden we toch wat aangedaan richting Mlilwane. We zien ons shoppingdagje al in het water vallen. Kunnen we onze auto wel achterlaten op de parking zonder raam? Onderweg vinden we toch 1 winkel die open is op Paaszondag. Philip koopt er plastiekfolie om sandwishes in te wrappen. Onze achterdeur wordt goed omwikkeld met het goedje. 's Avonds hebben we groot onweer. De sandwishfolie doorstaat de test. Onze auto blijft droog. 't Zal weer een hele klus worden er nieuw glas in te krijgen. Mijn geduld zal weer goed op de proef gesteld worden maar ja: eigen schuld, dikke bult.

MAANDAG 6 APRIL 2015 vertrekken we 's ochtends toch naar Mbabane stad om er nog wat te shoppen. Bye Swaziland, tot de volgende keer!


Wat een prachtige zonsondergang krijgen we te zien als we weer thuis komen.

En naast ons huis is er een nestje vogels klaar om uit te vliegen.


DINSDAG 14 APRIL 1ste PROJECT GESLAAGD: BRIL VOOR RUTH



DONDERDAG 16 APRIL 2015: THE BIG DAY is aangebroken, ze (we) beginnen te bouwen!
Lees meer over onze projecten in bericht 50

Tot de volgende keer! Of tot in België van 16 tot 31 mei!
Kristel en Philip

Geen opmerkingen: