Pagina's

31 augustus 2022

99 bericht: Augustus: Geef mij ook een nothing box.

 Eerst en vooral bedankt voor de fijne berichtjes van vorige keer. Zo ontdek ik ook wie de lezers zijn van de blog en weet ik tegen wie ik praat hé 😉😘

Woensdag 3 augustus 2022:

De wekker loopt af om zes uur en ik douche maar meteen na een kopje koffie. Ik krijg vandaag veel "visitors". Even voor acht uur klopt Lettie de poetsvrouw van Isaline al op de deur om de sleutel te vragen. Vermits Isa maar een week of zes blijft, leen ik Lettie ook nog wat poetsgerief om house 17 te poetsen. De was heb ik gisteren al laten draaien want daar is natuurlijk ook geen wasmachine. Als je nog wat anders nodig hebt Lettie, kom je het maar halen en vergeet niet straks de sleutel terug te brengen. Good luck!

Ik begin aan mijn tweede job van de dag, haal mijn computer uit en begin alles bij elkaar te zoeken wat Philip nodig heeft voor de belastingaangifte hier. Je kan in Zuid-Afrika je belastingaangifte online doen. De eerste jaren deden we dat en het lukte prima maar sinds Philip permanent resident is geworden in 2020, een ID nummer heeft gekregen, een permanent contract en ook een nieuw tax nummer, loopt alles volledig mis. Verandering van een tax nummer in het midden van een tax jaar, dat kon het systeem niet aan. Het online systeem blokkeerde en Philip moest zich gaan aanbieden op het belastingkantoor... in Richardsbay, 250 km van hier! Dat moet natuurlijk tijdens de week gebeuren, in het weekend is dat kantoor niet open. Daarom moet je daar ook nog eens een dag verlof voor opofferen. Er was geen andere mogelijkheid en we hebben dat toen dan maar gedaan. Een vriendelijke meneer bracht alles in orde en Philip kreeg diezelfde dag nog een sms om dat goede nieuws te bevestigen. Fijn! Toen we de volgende dag thuis kwamen, kreeg hij opnieuw een sms dat het toch niet in orde was. Pfff! Vanaf toen hebben we maar een tax practitioner onder de arm genomen. Vandaag zoek ik alles bij elkaar om naar Henk Hardus Smit op te sturen. Hij zal het wel verder regelen, hopelijk!

Om tien over tien staat onzen Jabulani aan de deur te roepen. Mam! Mam! Mam! MAAAAAAM! Yebo Jabulani, ik hoor je! Geef me een minuutje!Ik kom! Ik bewaar nog snel het document waar ik mee bezig ben en geef Jabulani de instructies van Philip door. Kalm blijven Kristel! No Jabulani, no grass cutting! Put some compost here. Only here! No not there! Only here! And no, you don't have to clean the street as it was my living room. It's just a street. Oké Jabulani?

Ik zet me weer aan de computer en zet mijn mind weer op SARS belastingen. Dan krijg ik een berichtje van Guillermo: Morning Kristel, please if the air conditioner guy comes, tell him he can do ours as well. Did message him yesterday but I don't know if he read it. Oké Guillermo, maar hij is er nog niet. Even later stopt er dan toch een auto voor de deur: de airco mannen. Ik ben blij want de airco in onze slaapkamer luistert niet meer naar zijn afstandsbediening. Dat moet nu in de winter gefixt worden, voor het weer snikheet wordt. En met al dat stof hier zijn onze beide airco's weer toe aan een flinke poetsbeurt en nazicht. Ik wil er niet aan denken dat we in panne zouden vallen als het hier weer dagelijks plus 35 graden wordt! Ik verzet snel het bed en haal het beddengoed eraf zodat Mandla van Bestaire en zijn gast meteen kunnen beginnen aan die van de slaapkamer. Spannend, ik ben benieuwd of ze hem gaan kunnen maken. Ik kijk naar buiten en zie dat Jabulani toch de straat aan het vegen is. Jah! Pfff. Ik laat hem maar doen.

Terug naar de belastingen voor 5 minuten. Dan is Lettie de poetsvrouw hier om de sleutel terug te brengen en haar dagloon. Please Mam, you keep my money until month end. Oké Letty, ik bewaar het hier in dit potje voor jou. Vraag het maar als je het wil. De meeste werkers willen hun geld pas op het einde van de maand. Ik denk dat ze het zelf niet kunnen sparen en ze willen het houden voor die ene boodschappendag waarop ze hun inkopen doen voor heel de maand.

Terug naar de belastingen. Ik werk die verder af tot bijna één uur. Belastingen check✅. Lunchtijd voor Jabulani. Ik zal hem maar spek met eieren bakken. Jah, de gasten van de airco zijn hier nu ook op de middag. Voor hen dan ook maar spek met eieren zeker en Jabulani moet zijn brood dan maar eens delen. Van één tot half twee eten al mijn werkmannen hun lunch in de Shed. Tien minuten later is de airco in de slaapkamer in orde and it is again very obedient to my commands 🥳. Mandla begint snel aan de reiniging van de living airco. Er komt nogal wat stof uit zeg!

Om twee uur berichtje van Guillermo: Hi Kristel, I can see that aircon guy is still busy at your house. Please if he can service ours would you be able to open the door for them as we have to go back to work.👍Ik zal dat doen Guillermo.

Twee uur is ook de tijd om met mijn moeder te bellen. Ik bel met haar,zoals gewoonlijk op woensdag, van twee tot drie. Half drie zijn de mannen klaar bij ons house 18 en breng ik hen, al bellend met mijn moeder, naar house 16 bij Guillermo en Maria. Zij kunnen zich nu daar uitleven op twee andere vuile airco's. 

Na het dooralledingenonderbroken beluurtje met mijn moeder, stofzuig ik de slaapkamer, zet het bed op zijn plaats en maak ik het op. Daarna schrijf ik nog 2 recepten voor op de blog. Bijna vier uur is het nu. Ik zal de airco mannen eens gaan checken. Zij zijn klaar en bezig de allerlaatste achtergebleven stofjes weg te vegen. Het huis ziet er properder uit dan daarvoor! Nog een stofje hier en nog eens stofje daar. Mandla stop it! It's fine! Too clean now! Maria en Guillermo gaan niet geloven dat jullie geweest zijn! Ik leg de rekening op tafel, sluit de deur en neem afscheid van de mannen. Tot wanneer? In March we will need to service again Mam ✅ Ik schrijf dat in mijn agenda! Bye! Ik stap terug naar huis en zie dat Jabulani nog steeds aan het werk is. Jabulani, het is vier uur! Begin maar met opruimen, seffens is het donker. Almost ready Mam but I still have to do the compost. 🤦‍♀️ Jabulani! Dat moest je eerst doen. Jah oké. Ik adem eens diep, discussieer er niet over en laat hem doen. Whatever, zucht ik. Philip komt thuis, hij is laat want hij komt nu pas van de clinics. Ook niet de gemakkelijkste dag gehad vandaag precies. Hij is toe aan een rustpauzeke in zijn cave. Ik begrijp het. Daarna gaat hij de tuin nog wat sproeien om zijn hoofd leeg te maken. Ik ben een beetje jaloers op mannen, die hebben een nothing box.Vrouwen hebben dat niet. Als jullie het nog eens willen zien, hier is de link 😉Youtube Man's brains, Woman's brains

Guillermo en Maria zijn ondertussen ook thuisgekomen en ik ga even verslag uitbrengen van de airco mannen. Zij denken inderdaad dat die mannen er niks hebben gedaan en de rekening gewoon hebben achtergelaten zonder iets te doen. Ze zijn een beetje boos. Ik had het al gedacht hé. Mandla heeft te proper werk geleverd. Ik ga een beetje teleurgesteld naar huis, stop een murder podcast in mijn oren, neem mijn grootste mes en hak ze in stukken... de groenten die we straks gaan eten. Wat een woensdag weer!

En dan vragen mensen soms aan mij: Maar ... WAT doe JIJ daar de hele dag in Manguzi? 

Donderdag 4 augustus 2022:

Een paar weken geleden verscheen deze aankondiging op de Shed whatsapp groep:

Vandaag dus geen avond in onze Shed maar wel in Staffhouse. En we moeten onze kunst meebrengen. Philip en ik hebben vroeger al eens een lamp gemaakt van een drieënhalve kg lege mayonaise pot van Hellmann's. Dat wordt Philip's kunststuk. En dat zijn mayo bright is, verwijst naar zijn brein 😉.
Ik heb meer een kunstig doordenkertje bedacht. Mijn eerste "kunstwerk" is een bokaal met daarin een tomaat. 
Everything in life has to do with being patient😉
 
Mijn ander kunstwerk zit ook in een bokaal maar heeft niks met het eerste te maken. Het kaasblokje zou net zo goed op een plankje kunnen liggen. Ik heb gewoon veel lege bokalen 🙈
The runaway mouse  Hoeveel kunstenaars zijn er al beroemd geworden door zo'n creaties?! Ik zie het geld al binnenstromen!

Even voor zeven uur beginnen we aanstalte te maken om te vertrekken. Dressing code: formal. Wat betekent dat Philip? Gewoon zeker, zegt Philip. Philip, ben je zeker? Zoek het eens op! Natuurlijk is het niet gewoon! We zoeken snel in onze kleerkast naar wat meer formeel 😅 en geraken nog op tijd in Staffhouse voor de plechtige opening. Goh! De meiden zijn chique gekleed! Dat die daaraan denken om zulke kleren en hoge hakken mee naar de brousse te brengen. Dat is in mijn ogen al een kunst op zich! Ze hebben hun living omgetoverd tot een prachtige galerie. En enkele meiden kunnen, anders dan ik, ook wel echt goed tekenen of schilderen. Ik zie het al! Die eerste prijs kan ik wel vergeten haha! Ik geniet vooral van die jonge mensen bezig te zien. Ze hebben aan alles gedacht, serveren een hapje en een drankje, praten het gebeuren makkelijk aan elkaar. Ik ben aangenaam verrast door de verhalen die al de kunstenaars bij hun werken vertellen. Chapeau hoor, zeer professioneel! Ik ben fier op hen. Hier nog wat andere kunstwerken en sfeerbeelden.


Tien uur, Manguzi Midnight, is het voor Philip en mij tijd om op te krassen. Wat dronken wandel ik naar huis, van de wijn...maar ook een beetje van het gevoel van geluk.

Zaterdag 6 augustus 2022:
Onze dj Linda is vanochtend om 5 uur het ziekenhuis binnengebracht. Stabbed two times! In de buik en in de rug. Hij is meteen overgebracht naar Ngwelezana Hospital. Onze Mike Santana die daar nu werkt, laat weten dat hij wacht op een CT scan en dat de nieren misschien geraakt zijn. Ik hoop dat alles terug in orde komt!

Rugby match vandaag South Africa tegen New Zealand. Onze Manguzi kids zijn al de hele week excited. De match start om 17 uur en ze willen die samen bekijken op de grote tv van house 15. Cheyne mag daar twee weken house sitten. Richard en Chloe zijn op vakantie naar Engeland. After the game willen ze braaien, Cheyne zal het vuur aansteken als het half time is. Philip en ik zijn geen sportliefhebbers, dat is geen nieuws, maar ... we zijn altijd in voor een braai. Ik maak nog maar eens vlug wat aardappel salade gemengd met mayo, kruiden, ui, peterselie, augurken, paprika en tomaten... dingen die ik in en rond mijn huis kan vinden. Tegen zeven uur tenen we naar huis 15. De wedstrijd gaat zijn laatste minuten in, de Zuid-Afrikaanse Springboks zijn aan de winnende hand. Ik snap geen bal van de spelregels maar aan onze bende te zien is het heel spannend. Net als de springboks op het punt staan te scoren... gaat onze elektriciteit uit. 🤬 Dertig seconden later is er terug licht maar de laptop connectie naar het grote tv scherm is verbroken. Iedereen tieren en vloeken. Dan ontdekken ze dat ze verder kunnen kijken op de laptop. Juichend verzamelen ze zich rond de laptop om de laatste momenten van de match te beleven. Het juichen is van korte duur. Ook op de laptop valt de wifi uit. Terug teleurgestelde OOO's en AAA's en vloeken en tieren. Vliegensvlug zoekt Cheyne de wedstrijd op zijn smartphone. Ja! Ja! Jaaa! Op zijn phone lukt het nog wel. Hij zet hem tegen het scherm van de laptop en de opgewonden toeschouwers zoeken een plaatsje voor hun hoofd zodat ze allemaal een glimp van de laatste momenten van de wedstrijd kunnen opvangen. Ik vind het een grappig zicht en zit er vooral te gieren😂, sorry🙈 Spijtig dat ik niet op voorhand wist dat dat ging gebeuren. Ik had echt een hilarisch filmpje kunnen maken!

Eentje zoals dit 1-minuut reclame filmpje dat ik vond op YouTube. Zeer toepasselijk, alleen was bij ons de elektriciteit de grootste oorzaak 😂 https://youtu.be/a9bMTHeVPr8 
Allé, niemand laat het verder aan zijn hart komen, de Springboks zijn in elk geval gewonnen en Cheyne kruipt enthousiast terug in zijn rol van Braai Master met de hoofdletter M. Ongelofelijk lekker wat die gast op tafel tovert en de ambiance zit ook goed. We lachen heel wat af. At Manguzi Midnight zoeken Philip en ik de weg weer naar ons eigen huis. Laat de jeugd nog maar wat verder feesten🥳

Zondag 7 augustus 2022: 

Het zegt toch wel wat over Zuid-Afrika als ze in de krant moeten zetten dat noch Ketchup, Coca Cola, noch tandpasta of tomatensaus uw auto langer gaan doen rijden🤦‍♀️


En wanneer gaat er nu eens een einde komen aan dat stropen! Verschrikkelijk! Hluhluwe Infolozie is dicht bij ons, 150 km. Stomme Rijke Chinezen met hun bijgeloof!

Maandag 8 augustus 2022:


Van mij kan je vanalles zeggen: Dat ik te veel eet, dat ik te veel wijn drink, dat ik een grote mond heb,... waarschijnlijk nog honderd andere dingen. Eén ding kan je NIET van mij zeggen namelijk dat ik kleurloos ben. Ik hou van kleur! Het belangrijkste zinnetje uit het artikel is trouwens: Kleur is vooral volle bak persoonlijkheid! Een zin naar mijn hart!😍😂 Ik moet trouwens bekennen dat ik nu al ongeveer 30 verschillende kleedjes heb.🙈 

Dinsdag 9 augustus 2022: NATIONAL WOMEN'S DAY
Public Holiday, dus mannen moeten ook niet gaan werken en wat gebeurt er dan?

Vrijdag 12 augustus 2022:

Zondag 14 augustus 2022:
Deze namiddag hebben we met onze buren Guillermo en Maria een sportnamiddag in The Shed. Domino is a Cuban National Sport, Philip en ik weten dus eigenlijk al wie er gaat winnen. Niet erg, we vinden het heel fijn dat de buren met ons nog eens een namiddagje doorbrengen. Ze zijn al maanden niet meer uit hun kot te krijgen en noemen zichzelf al Cuban Rats. Om half twee staat Guillermo bij ons met een rijst maaltijd. Ondanks dat ik denk dat ze misschien iets in ons eten hebben gedaan (ik luister te veel naar Murder podcasts 🤣) laten we Maria's scampi's met rijst en meat balls met rijst niet koud worden en spreken af voor een duel in the Shed om twee uur. Gewapend met wijn en bier en Guillermo zelfs met een echte cuban cigar beginnen we eraan. We beslissen de rondes tot 150 punten te spelen. In de eerste ronde gaat de strijd nogal gelijk op tot het 132 punten zijn voor ons en 113 voor Maria en Guillermo. Dan geven wij de genadeslag door er ineens 64 punten bij te vlammen. Tot onze grote verbazing winnen Philip en ik deze set 😅 maar de Cubanen zijn wakker nu! We beginnen aan de tweede set met warme vestjes want er komt plotseling een zotte koude wind opzetten. De tweede ronde loopt spannend op tot 116 punten voor P&K en 107 voor M&G maar dan krijgen wij toch de doodsteek. Ze winnen in één keer 53 punten en de tweede set is afgelopen 1-1. Dat betekent dat de wedstrijd nog niet gedaan is! De laatste ronde starten M&G al met 72 punten in het eerste spel. Het volgend spel winnen wij! Jeuh ... 2 punten!🙈 M&G plakken er bij het volgend spel nog 46 bij en brengen hun score meteen op 118. Dat gaat hier snel afgelopen zijn, denk ik. Maar ik heb ons onderschat. Het volgende is voor ons +29 en het volgende ook + 33 en het volgende ook +24 en het volgende ook +9. Langzaam maar zeker dempen we de put! We laten hen nog een keertje winnen 😉+18 en dan doen wij er nog eens 41 bij. De stand is nu P&K 138, M&G 136! Jah, dat is op leven en dood hé en sorry, de leeuwin in mij maakt de kill met 35 punten. De eerste keer ooit dat we een domino wedstrijd gewonnen hebben. Waar gaan we dat opschrijven? Hier in de blog zeker!🥳🥳🥳

Maandag 15 augustus 2022: geen feestdag voor ons.


Ik breng Philip naar de clinic en doe daarna een poging om de autotax te betalen in the Postoffice. De security man verwijst me naar loket 4. Mmm, valt precies wel mee. Eén vrouw is al aan de beurt, een andere vrouw zit wachtend op een stoel. Ik ga erbij zitten, observeer het plaatje en probeer in te schatten hoelang ik ga moeten wachten. De vrouw bij het loket is hier om haar nieuwe auto te registreren. Ik weet dat dat toch wel een uurtje in beslag neemt maar ik weet niet hoever ze al gevorderd is in het proces. De wachtende vrouw op de stoel komt ook voor een registratie zie ik aan de blauwe en gele kleur van de documenten in haar hand. Ik zal nog even wachten. Een half uur later komt er beweging in de vrouw bij het loket. Zij mag bij een ander loket gaan betalen en dan haar documenten komen ophalen. Ik word al een beetje blij. Het betalen met de kaart gaat vlot, de documenten kunnen geprint worden... of toch niet. Plots is er veel beweging en heen-en-weer gepraat achter het loket. Ik versta er niet veel van, ze spreken Zulu. Maar ik hoor iets van printer. Is there something wrong? Yes Mam, the printer is broken but we will fix it now now. Ja, now now, dat kennen we 😉. I will come back tomorrow morning, early! En ik rijd weer naar huis een paar ongelovige gezichten achterlatend. Ik zie dat zij niet snappen waarom ik niet wil wachten. Voor hen is een uurtje meer of minder wachten van geen enkele betekenis. Voor mij wel, ik moet seffens Philip terug ophalen. 

Dinsdag 16 augustus 2022:
Om tien voor acht sta ik al bij de Postoffice. Ik glunder, er is nog geen kat uitgezonderd de security man die op zijn stoeltje zit te wachten. Sawubona Unjani? vraag ik. I'm good! I'm good! antwoordt hij. I'm good too, I am the first one🥳 Ik doe een kort praatje met hem en even later doet hij de deur open. Hij kijkt even binnen. Ik hoor hem goeiemorgen zeggen tegen de loket ladies en hij komt weer naar buiten. Ik verwacht dat hij gaat zeggen dat ik naar loket 4 mag. In plaats daarvan zegt hij: It's not going to happen today Mam, no network! You will have to come back! Verdorie hé! Niks aan te doen, I will come back tomorrow. Hij geeft me nog zijn telefoonnummer zodat ik hem op voorhand kan bellen om te vragen of er al netwerk is. Oké, have a nice day!

Woensdag 17 augustus 2022:
Zal ik vandaag teruggaan voor een derde poging of wachten tot morgen? Vandaag gaat het postkantoor pas open om half negen en ik moet Isa's was doen en haar poetsvrouw Letty komt bij mij de sleutel halen en de was om op te hangen en ... het is vandaag ook Jabulani dag.
Is dat nog niet genoeg avontuur in het vooruitzicht Kristel???
Ik wacht tot Letty is geweest om de sleutel en de was te halen. Ik moet nog brood halen en een stuk vlees voor Jabulani en besluit om toch nog maar ineens een poging te doen in het postkantoor. 🤔 Eerst het postkantoor. Dat is een goede gok. Ik kan meteen naar loket 4 en ...alles werkt! Vijf minuten later sta ik weer buiten! Zo kan het dus ook 🤷🏻‍♀️! Dan rijd ik naar Boxer City, één van onze supermarkten. Ik parkeer me, stap uit en meteen komt er een gast naar mijn auto gevlogen met een spuitbus en een voddeke. Hij duidt op een beetje roest op mijn bumper en voor ik het besef heeft hij al wat op de plek gespoten. Waarschijnlijk weer één die denkt dat hij een wondermiddel heeft. Ik mompel dat ik seffens wel eens zal zien terwijl ik gewoon verder stap naar de ingang. Ik doe mijn inkopen en stap weer naar de auto. De gast is niet te zien. Ik zet mijn winkelwaar in de auto en ga dan toch eens kijken naar mijn bumper. WTF 🤬, hij heeft de verf eraf gewreven! Hij merkt waarschijnlijk dat ik terug ben en komt opeens uit het niets te voorschijn. Heel fier zegt hij dat de roest verdwenen is. Ik zeg boos: JAAAH, it is black now! Where is the white? Hij snapt er niks van en mompelt iets van paint..paint. Ik zeg: JA, PAINT! WHERE IS MY WHITE PAINT??? IT IS GONE! Eindelijk begrijpt hij dat ik er niet zo gelukkig mee ben. Ik draai me om, om in mijn auto te stappen, ik zal het toch zelf moeten oplossen. Hij heeft door dat ik geen bus van zijn product ga kopen. Hij zegt: I understand Mam but ... please pay me 40 Rand for the job I did. WHAAT!? 40 Rand to ruin my car!? I have to sue you! You have to give money to me! En ik rijd boos weg!🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Ja, ik weet het, het is voor een deel mijn eigen schuld. Ik had hem meteen moeten wegjagen toen ik aankwam. Pfff!

Zaterdag 20 augustus 2022:
We vertrekken om half acht naar Ballito. Dinsdag de 16de was onze 4de huwelijksverjaardag. Daar kunnen we in Ballito eens lekker op gaan eten hé 😉. Maar eerst maken we om elf uur nog een stop in Mtunzini en brengen een bezoekje aan Mike, Lou en Gandalf. Hun huis staat in een gated community en we hebben een code nodig om door de gate te geraken 😳 Even voor we er aan komen krijgt Philip een visitor's code doorgestuurd van Lou, geldig voor 24 uur. Gelukkig hebben ze ook een 📍 pin gestuurd. De huizen lijken allemaal erg op elkaar en er zijn zoveel straten, het lijkt wel een dorp achter de muur. Een wereld op zich! Toch is het geen overrompeling van huizen. Een groepje hier, een groepje daar... een straat verder een huis alleen... een bos ertussen of een weiland. Philip zou hier wel kunnen aarden, zegt hij. Het "dorp" is ook wat hoger gelegen en heeft een mooi uitzicht. Lou en Mike staan ons al op te wachten en Gandalf wordt haast gek van excitement als hij ons ziet. Hij is ons duidelijk nog niet vergeten. Lou's buikje is al rond nu. Geen twijfel meer mogelijk of ze al dan niet in verwachting is! Hun baby wordt verwacht in oktober en zo te zien groeit hij goed. We doen een brunchke bij hen terwijl we bijbabbelen. Rond één uur rijden wij door naar Ballito en zij vertrekken naar Manguzi voor een weekje verlof. We zullen ze volgende week nog terug zien. Ze zijn ook van plan donderdag naar de Shed evening te komen. Fijn!
Een uur later komen we aan in Ballito. Eerst naar het hotel want Philip moet dringend plassen. Ik beslis dat daar de dichtbijzijnde wc is. Terwijl Philip zich meteen naar het toilet haast, ga ik al inchecken. We krijgen kamer 105. Als we daar de deur open doen is mijn teleurstelling groot! Een klein dubbel bed, terwijl ik een King had geboekt. Terug naar de bali. Ik toon de mail die ik hen op 1 augustus stuurde.
Dat is toch duidelijk niet? En zij hebben mij niet gestuurd dat er geen Kingsroom meer beschikbaar was. Zij hebben gewoon gestuurd: Deluxe room 105 is voor u geboekt. Hoe kan ik weten dat dat geen King bed heeft??? Sorry Mam, the one who did the booking made a mistake. Ja... En??? Sorry Mam, we can't give you another room. Everything is fully booked!  Allé nu, dit is al de tweede keer dat ze ons dit lappen. De nacht voor we naar België vlogen in juni sliepen we in de Kingsroom. We boekten die kamer meteen opnieuw voor onze terugreis twee weken later. Klaar en duidelijk: we want the same room! Please book it now! Uitgeput van de lange vlucht kwamen we terug en ... ze hadden een andere kamer voor ons gereserveerd.🤦‍♀️Gelukkig konden ze het toen oplossen. Deze keer is er geen mogelijkheid en zullen we twee keer in de twijfelaar moeten slapen. Pfff. Ik ben niet welgezind maar raas mijn verontwaardiging eens goed uit tegen Philip en laat het dan uit mijn hoofd wassen door de kapster. Die kan me gelukkig wat opvrolijken. Terwijl ik door de kapster onderhanden wordt genomen, boekt Philip een tafel in The 45 on Eat Street, ons lievelingsrestaurant. Het is koud vandaag en het waait hard. Voor we gaan eten doe ik toch maar kousen aan en een extra warm vestje. Ze hebben onze "persoonlijke" tafel (we reserveren altijd dezelfde tafel die half buiten staat) deze keer toch maar binnen gezet. Ik ben daar niet rouwig om. Laten we vandaag maar iets warms eten en de Sushi's houden voor morgen🙈 Ik eet Pork Belly en Philip gaat voor de Seafood Platter. Het maakt heel mijn dag weer goed.


En ... ook nog Crème Brûlée als toetje toe 😎

Natuurlijk in het gezelschap van een fles wijn... alleen maar om in slaap te kunnen geraken in dat klein bed!😉😂
Zondag 21 augustus 2022:
We slapen beter dan verwacht in het smalle bed en staan op rond 7 uur. Today is shopping day. Na het ontbijt beginnen we eraan. Ik heb een lijstje gemaakt in Google Keep en dat is heel handig. Om twee uur hebben we alles uitgezonderd fridge food bij elkaar gewinkeld. Tijd voor een drankje in het winterzonnetje bij de oceaan.
Als het wat later toch wat te koud wordt, chillen we nog even op onze hotelkamer voor we weer warm aangekleed naar 45 on Eat Street trekken. Vanavond gaan we voor de sushi's. We starten met dit:
Zo lekker dat er geen woord is om het te beschrijven! Na deze starter veroberen we ook nog onze 18 sushi's. Afrikaans traag om er zolang mogelijk van te kunnen genieten. En nee, de rekening verpest het genot niet! 40 euro de wijn inbegrepen 💃🏻🕺🏼 We kunnen er weer een paar weken tegen!
Dinsdag 23 augustus 2022:
Zaterdag in Ballito kreeg ik een telefoontje van Zama de naaister die samenwerkt met Sam die al mijn kleedjes maakt. Paniek want hun shop stond in brand. Zama spreekt niet zo goed Engels, ik verstond er maar de helft van maar ik begreep dat zij gelukkig ongedeerd bleven. Ik ga vanmorgen dan maar eens poolshoogte nemen. Het naai atelier is er slecht aan toe. Sam denkt dat iemand door het kapotte raam brand gesticht heeft want met de elektriciteit is er niks aan de hand. Al de machines die hij gebruikte om leerlingen op te leiden zijn naar de boem. Ook één van zijn eigen machines is gesmolten. Alles te samen zijn er elf vernielde machines. Al de stoffen zijn vuil en stinken. Alle muren zwart. Pfff hoe begin je daaraan! Sam weet dat hij zo snel mogelijk opnieuw moet kunnen beginnen anders is hij al zijn klanten kwijt. Een paar deurtjes verder is het mini ateliertje van Zama. De twee zijn al bezig met dat opnieuw in te richten. Als het naaiwaardig is, zal Zama al terug kunnen beginnen. Zij hopen op eind deze week. Sam kan dan zijn shop leeg halen, alle rommel naar de vuilnisbelt doen en de stoffen wassen. Pas als de shop leeg is, kunnen ze beginnen met afwassen en restaureren. Ik heb echt met hen te doen, ze waren net zo goed bezig. Mam Ruth zegt dat de dader misschien wel iemand was die jaloers is. Dat zou heel goed kunnen. En natuurlijk is er geen verzekering. Pfff, hoe moeten we dat weeral gaan oplossen?



Donderdag 25 augustus 2022:

Philip: Captain Hook Kristel: Musselwoman in de loop van de avond veranderd in Mussels from Brussels. Andere figuren waren o.a. Free Britney Spears, Hercules en Hades, Cruella de Vil, Gang members, Africana Jones, the evil Witch of Snow White en Jane Fonda. Het was weerom een fijne avond.


Zondag 28 augustus 2022:
Er vliegt een vogeltje tegen ons raam, totaal knock-out  😱. Voorzichtig pak ik het in mijn hand. Het doet zijn oogjes open en denkt waarschijnlijk WTF is dit? Ik doe mijn hand open en controleer het op breuken. Ik denk ... alleen een hersenschudding. We zullen zien hoe zwaar. Ik zet het voorzichtig in het gras en het blijft op zijn pootjes staan, wel een beetje wiebelend maar het valt niet om. Tien minuutjes later zit het er nog steeds. Ik laat het een beetje drinken... misschien heeft het een borreltje nodig? Ik zet het weer in het gras en controleer het elke vijf minuten. Het verroert geen vin. Ondertussen zoek ik op welk vogeltje het is. Het is een Yellow-rumped Tinkerbird of Geelstuitketellapper. Ik ga nog eens checken. Het zit nu al een half uur op dezelfde plek. Zal ik het nog eens wat laten drinken? Ik probeer het weer op te pakken maar zodra het mijn hand aan zijn veren voelt, schiet het ineens wakker en hop daar vliegt het de bamboe in! Oef gered!🥳


Woensdag 31 augustus 2022:
En morgen is het bij jullie weer van dit:
...Ik ga naar de winkel en koop 50 bananen. Ik eet er 20 op. Hoeveel bananen heb ik over?


Fijn nieuw schooljaar!