Pagina's

30 september 2021

88 Bericht: Belgische september in (telegram) stijl.

 88 Bericht: Belgische september in (telegram) stijl.

Maandag 30 augustus 2021:

Dit zien we in de luchthaven: Wie steunt er die arme man? Ocharme! 😂











Dinsdag 31 augustus 2021:

Eerst een bezoek aan de levensboom van Ben en de bank.













De eerste bezoekers in onze lodge bij broer Kurt









Woensdag 1 september 2021:

Yes! Onze test is NEGATIEF!🥳

Op bezoek bij de Cor en zijn spiksplinternieuwe zusje Cleo, geboren op 24 augustus 2021.



















Donderdag 2 september 2021:

Ook in de tuin van Peter vindt iemand Philip den tofste!











Zaterdag 4 september 2021:

Kleinzoon Felix wacht opa Philip op en eerste ontmoeting met kleindochter Mona, ondertussen al 11 maanden!













Dinsdag 7 september 2021:

Yes! Vandaag nog eens wat schoenen kopen in mijn favoriete schoenwinkel. De man is nog steeds dezelfde en het jaarlijks praatje over Zuid-Afrika en the black Mamba herhaalt zich weer. 🥳









Woensdag 8 september 2021:

We vieren de Jos zijn 80ste verjaardag op zijn vliegveld met mosselen! 
























Vrijdag 10 september 2021:

Genieten in de container van de Jelle en Michelle.

























En met de elektrische fiets naar Bar Clochard 😅
















Zaterdag 11 september 2021:

Spaghetti en kaas van Napoleon als toetje met Jelle, Michelle, Lynn en Domien











Zondag 12 september 2021:

Felix werd gisteren 3 jaar. Hip Hip Hoera Spiderman!



















Maandag 13 september 2021:

Ja, er moet soms eens gewassen en gestreken worden. 









Donderdag 16 september 2021:

Met Stef en Raf in Antwerpen
























Vrijdag 17 september 2021:

Morgen is Tin jarig, wij vieren het vanavond.
























Zaterdag 18 september 2021:

Anne bleef slapen in onze lodge













Zondag 19 september 2021:

Alweer tijd om te beginnen met afscheid nemen 😢





















Woensdag 22 september 2021:

Philip groet 's morgens de dieren in onze lodge.



Nonkel Nest brengt ons een zelfgemaakte tekening. Wat doet hij dat toch goed! Dank u nonkel Nest!


Gebaseerd op deze foto:


De kinderen vertelden ons dat je gemakkelijk parkeerplaats kon vinden daar bij ons nieuwe huis. Wij waren stom te veronderstellen dat het gratis was 🙈 Best mogelijk dat er nog meer van deze brieven gaan volgen 😳


Donderdag 23 september 2021:

Thank you all to make our holidays such an awesome experience!

Moeke Liliane - Kurt - Sarah - Eva en Dieter - Lut - Sven en Sophie en Greg - Sien en Floriaan - Alexandra - Steph en Raf - Gitte en Jackie - Peter en Jacqueline - Ingeborg - Ingrid - Joke - Winnie en Stef en Lea en nonkel Jos - Jos en Sien - Herman en Maria - Marleen en Eddy - Hilde en de Lu - Hildegarde en Luc - Tony - nonkel Nest en tante lieve - Tin en Ron - Anne - Eriktje en Katelijne - de Gust - de black mambo man van de schoenwinkel - Mark van de Immo - Marleen en Robin van de bank - dienst Bevolking van het gemeentehuis - Marjolein die mijn tand trok - Patje van't café-

En last but not least : Jelle en Michelle - Miguel en Béné en Correntin en Cleo - Sam en Sumi en Felix en Mona - Lynn en Domien - Sophie - de zon die de hele tijd van de partij was!


Vrijdag 24 september 2021:

Dag van de terugreis. Vanmorgen zijn we vroeg wakker. We sluiten de valiezen en brengen nog wat spullen naar de Oostmallebaan voor de volgende keer. Nog wat wassen en poetsen zodat we het huis netjes achterlaten. Peter komt nog even goeiedag zeggen en om 13 uur is Sam paraat om ons naar Brecht, station Noorderkempen  te brengen waar we om 14 uur de trein nemen naar Amsterdam. Op Schiphol loopt alles vlot. De incheckman brengt ons even van de wijs door te zeggen dat het vliegtuig vol zit en dat we daarom onze handbagage ook moeten inchecken. Nee man! Dat gaat niet gebeuren! Wij hebben onze handbagage nodig op onze lange vlucht naar Johannesburg! Vraag het maar aan iemand anders! Gelukkig is hij begrijpend of wij overtuigend 💪🏻😅 en is het snel geregeld. We stijgen op om 18.30u en landen een uur later in Frankfurt. Om 21.30u zitten we op onze plaatsen in het vliegtuig naar  Johannesburg. Voor ons zitten een paar jonge gasten die, denk ik, komen uit een land waar ik niet graag films van zie. Teveel ogen uitsteken, vingers afsnijden en andere vieze dingen. Het lijkt erop dat ze de eerste keer met het vliegtuig reizen. Stoel meteen naar achter, terug naar voor en weer naar achter. Raamklepje open en dicht... niet zo fijn. Een hostess roept af dat boarding finished is. O fijn, we hebben geen derde passagier op onze rij. Boarding finished!💡en de rij achter ons is nog helemaal leeg! 💡💡💡Kom Philip we verhuizen snel een plaats naar achter nog voor we opstijgen, dan hebben we alvast geen last meer van die twee mannen. Laat ze maar spelen! Een uurtje later krijgen we ons eten. Er wordt afgeroepen dat de luikjes van de ramen dicht moeten en dat we dadelijk in slaapmodus gaan. Ik zeg tegen Philip dat ik nu terug op onze plaats ga zitten, dan hebben we elk 3 zetels om languit te slapen.

Zaterdag 25 september 2021

 Voila, het mag eens meezitten! We slapen allebei uitgestrekt tot men ons 's morgens rond 6 uur/ half 7 wakker maakt voor het ontbijt. Wat is dat een meevaller! Een uur na het ontbijt beginnen we al aan de landing en om 9 uur staan we op Zuid-Afrikaanse grond. Eerst naar de paspoortcontrole. Voor we bij de grenspolitie mogen, wordt eerst onze temperatuur gemeten met een gun en gecontroleerd of we een negatieve test hebben. Wij zijn in orde! De grenspolitie begroet me met Welcome Mama. Ik ben weer helemaal terug en helemaal blij. Omdat we nog toiletten en wat treuzelen is onze bagage ongeveer de enige die nog toertjes draait op de band. Voor ons gemakkelijk te vinden. Ik maak een belletje naar de Park and Ride firma die onze auto moet terugbrengen. Philip en ik zijn even verward als we de parking 3H niet meteen terugvinden maar onze Zuid-Afrikaanse mensen zijn zo vriendelijk, de vrouw aan de info zendt ons meteen in de juiste richting en zo vinden we Red Lips terug in no time, helemaal gewassen en gestreken, van binnen en van buiten. Als dat geen service is! Bagage inladen, meneer betalen, phone installeren als GPS, zetel juist zetten, mind op links rijden (iets moeilijker), we kunnen vertrekken. De GPS en Philip leiden mij door Johannesburg naar de juiste snelweg. Philip moet me vooral in het oog houden dat ik niet ga spookrijden. Dat switchen van links naar rechts en dan weer terug naar links, is niet zo eenvoudig. Gelukkig loopt alles smoothly en rond 14 uur komen we aan in ons  LA Guest House in Piet Retief, halfweg Manguzi.











We herschikken onze bagage en nemen een heerlijk doucheke. Dat is nodig, ik stink uren in de wind! Om 5 uur gaan we iets eten bij Spur in het laatste zonnetje. Blinkend in de zon heb ik dat Leopards Shirazke zeker verdiend en Philip zijn frisse pint Castle Light! Done for today!



























Zondag 26 september 2021:

Om half zeven uit de veren. Inpakken en alles terug in de auto. Om half 8 zitten we klaar voor het ontbijt en om 8 uur zijn we er weer vandoor. We willen nog winkelen in de Pick and Pay maar die gaat pas om 9 uur open. Meteen naar Manguzi dan maar, 4 uur rijden zoiets. Potholes in de weg maken dat ietsje langer maar even na 13 uur rijden we onze gate binnen.



Stipt om half 5 zijn the Congolese  boys hier al om de tuin water te geven. Philip neemt die taak terug van hen over. Zij hebben goed werk geleverd, krijgen een extraatje en een t-shirt meegebracht van België. Ze zijn er heel blij mee! ( ook omdat ze niet Made in China zijn maar Made in Turkey 🥳)





















Dinsdag 28 september 2021:

Hoe maak je Umqombothi African beer?











And what about our friend Ernest from Tembe Elephant Park?











Woensdag 29 september 2021:

Wat met de werkeloosheid in Zuid-Afrika?











En wat met de hoorns van de neushoorns?



























Donderdag 30 september 2021:

Nieuwe mode in Manguzi om naar de dokter te komen 😉











En hoe zit het met de Covid-19 in Manguzi?




















Het was heerlijk deze maand even bij jullie te zijn!

P&K 

Nee, niet Papier en Karton