Pagina's

28 februari 2021

80 bericht: Februari 2021: Regen of geen regen? Vaccin of geen vaccin?


Dinsdag 2 Februari 2021: De vaccins zijn aangekomen:


Iedereen blij en vol van verwachting. De healthcare workers zullen de eersten zijn en krijgen de opdracht zich dringend te registreren op de één of andere website. Zoals verwacht is dat niet zo simpel als het voorgesteld wordt, maar de tweede dag proberen lukt het ook Philip.
Joepie misschien volgende week al een vaccin voor hem!

Wel enkele mooie statistieken op deze 2de februari 

1)van ons district Umkhanyakude


2)van onze provincie KwaZulu-Natal
3)van ons land South Africa


Donderdag 4 februari 2021
Omdat ik nooit weet wat voor kleren Philip aan heeft, trek ik nu soms een foto als hij naar de verdere clinics gaat door de 'gevaarlijke' gebieden. Als hij dan gekidnapt wordt, kan ik het de politie vertellen. Ha!




Zaterdag 6 februari 2021:
In Manguzi Hospital gebruikt men tegenwoordig een nieuwe oogtest.
Allé 'Manguzi Hospital' is misschien wat overdreven maar in The Shed zeker hoor!



Zondag 7 februari 2021:
De webcam van Tembe Elephant Park heeft een probleem:





en vanavond bakt  Philip Flap Jacks zonder bijen😉





Maandag 8 februari 2021: We hadden het kunnen denken, de eerste vaccins geleverd in Zuid-Afrika (1 miljoen!), zijn niet goed genoeg voor de Zuidafrikaanse variant. Ja deuh!
Tof! Stuur ze maar terug! Vaccinatie uitgesteld!


Zelfs de kaarsen vallen er van om! Zonder te branden!



Dinsdag 9 februari 2021:

Philip kreeg een cadeautje van Guilermo (Cubaanse dokter)


Woensdag 10 februari 2021: Zal Johnson & Johnson ons uit de nood helpen?




Woensdag AVOND 10 februari 2021:
Het is vandaag de laatste keer dat deze Security guard bij ons werkt. Hij gaat vanaf morgenvroeg op pensioen. Spijtig want hij was een aardige man. Hij waterde ook de tuin als wij niet thuis waren, geheel vrijwillig. Bedankt Steven Mbuzi Ngubane! Geniet ervan! 



Zaterdag 13 februari 2021: De regens doen dit weekend weer flink hun best in Manguzi!








Zondag 14 februari 2021: 

Mijn Ipad geeft het op vandaag. Pfff! De batterij laadt niet meer op. Voor mijn Valentijn mag ik van Philip meteen online een nieuwe bestellen. (Anders zou ik ook gewoon niet te doen zijn haha!) Ik zal wel een week (handi) gekapt zijn. Jah, het is wat het is. Volgende keer dat we naar Durban gaan, probeer ik een nieuwe batterij te versieren. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken.

Maandag 15 februari 2021: 

Op weg naar de Zibi clinic ziet de road er nu zo uit. Ze sturen een verkenner uit om te zien hoe best te rijden.


Woensdag 17 februari 2021: 

Vandaag is het de laatste werkdag van dr Fleur Ackermans. Ze was hier met Jeroen sinds april 2015. Op 27 november 2017 werd hun kleine Storm, tamelijk onverwacht, geboren.
Nu zijn ze klaar om andere oorden op te zoeken. Covid-19 en de niet verwelkomende Zuid-Afrikaanse administratie zijn zeker ook voor een deel verantwoordelijk voor hun vertrek.
We zullen ze zeker missen. 


 
Vrijdag 19 februari 2021: 
De hele dag hebben we geen telefoonnetwerk en ook geen internet. Dan merk je natuurlijk hoe erg je daar aan verknocht bent want niks "ik zoek het effen op" of "ik zal je bellen al ik klaar ben" noch "ik stuur een berichtje om me ziek te melden" of "ik stuur effe een mailtje om het te vragen". Ik leg me erbij neer en lees vandaag nog eens gewoon een boek dat al lang op mij lag te wachten. Fijn boek!


En 's avonds staat er onverwacht opeens een man voor de deur met een verrassing!
Mijn nieuwe Ipad die normaal volgende dinsdag zou geleverd worden, is er al!
Joepie Jee! Ik moet nog wel wachten tot 's avonds om hem te kunnen installeren maar na het avondeten zijn de netwerkproblemen volledig opgelost en daar vliegt de backup al binnen!
Ikke weer gelukkig zé!

Eén van mijn vriendjes komt eens kijken naar mijn nieuwe aanwinst.


Zaterdag 20 februari 2021: 
Onze bush tegenover ons huis is weer echt terug bush/ ondoordringbaar oerwoud! Heerlijk!






En een nieuwe "fallus" Phyllostachys :-) priemt zich omhoog. Het doet me denken aan het liedje: De fallus impudicus staat al in bloei en de blaadjes krijgen boo..ooo...men.

Wisten jullie trouwens dat Bamboe een grassoort is?



Zondag 21 februari 2021: 

Ik ontdek dat er 7883 Belgen in Zuid-Afrika wonen. 
859 daarvan in KwaZulu-Natal en wij zijn er daar 2 van :-)




Dinsdag 23  februari 2021: 
Gisteren hebben Fleur en Jeroen hun hele huis leeg gemaakt en zijn daarna in Tembe gaan slapen. Vandaag moeten ze om 2 uur nog een Covid-19 test doen. Meteen daarna breng ik ze naar onze Mozambikaanse grens. Om 3 uur komen we daar aan. Er is niemand  anders die de grens wil oversteken. Dat wordt hier een makkie! Jeroen heeft al een vriend gebeld in Ponta om hen op te halen.
Vol vertrouwen dat ze hier binnen een kwartiertje weg zijn, rijd ik meteen na de dropping aan de grens weer naar huis. Om half zes stuur ik hen een berichtje: Zijn jullie goed in Ponta geraakt? Het antwoord: Wij zijn nog steeds aan de grens! De Mozambikaanse grenspolitie wist niet meer hoe ze een visum moesten maken. Ze moesten computer en printer nog zoeken, afstoffen, inpluggen, opstarten...! Pas om 10 voor 6 werd het laatste visum, dat van Storm, in zijn paspoort geplakt. Ongelofelijk van ons dat we dachten dat het van een leie dakje ging lopen! Haha!
Enfin, ze zijn nu echt weg. On the road naar een nieuw leven op Aruba. Veel geluk gewenst!

Donderdag 25 februari 2012:

Ho! Ho! Wat is dit? Amper 21 graden!? Het is nog wel zomer hé mannekes! Volgens de thermometer is het al putje winter! 😱Hopelijk is dit maar een "vergissinktje" van de natuur!



Ik vond ook nog een ideetje voor mensen die hun oude Landrover niet meer verkocht krijgen.
 Voor die van ons is dit te laat... die rijden nog, of al terug ...onder een andere poep 😂


Vrijdag 26 februari 2021:
Tegenwoordig sta ik 's morgens vroeg op, tussen 5 en 6 uur, omdat ik dan wat meer kan genieten van het licht. Zelfs in de zomer is het ten laatste om half 8 donker. Daarom neem ik 's morgens wat meer zon en ga ik 's avonds wat vroeger slapen.

Vandaag ben ik ook vroeg uit de veren. Mam Ruth komt straks dus steek ik alvast een was in de machine. ???? Raar!??? Er komt precies zo weinig water uit !?? Ik probeer de kraan, jah het is gene vette wat eruit komt! Wasmachine weer af, daar gaan we weer! Voor de zoveelste keer. Maar vandaag gene stress. Ik stuur een berichtje naar de groep: Nog iemand haast geen water? Ja, niemand heeft water. De meeste zelfs geen druppel. Ik bel switch board dat ze maintenance moeten verwittigen. Afwachten.
Ik probeer toch een douche te nemen. Alleen mijn washandje krijg ik een beetje nat. Net genoeg om eens door mijn gezicht te wrijven. Ik ben blij want dat is meer dan de meeste anderen kunnen doen. Ik maak mezelf wijs dat ik toch alvast niet meer stink en begin mijn dag met een glimlach. Komt weer wel goed!

Ik lees deze tekst bij Jelle op FB en we kunnen er weer volledig tegenaan.







































Een uurtje later is het water probleem weer opgelost en het wasje en plasje kan gedaan worden.
Iedereen weer blij!

Er staat een artikel in de krant over kinderen en hun papa’s, net waar ik de laatste tijd met Mam Ruth nogal eens over praat:













Het verwondert mij niet. Een zoon van mam Ruth ( hij heet dan ook nog Innocent ha!) heeft 5 kinderen  bij 5 verschillende baby mama’s en geen enkele waar hij bij woont! Hij is lang niet de enige die ik ken met kinderen bij verschillende vrouwen.
Ook zijn er zoveel vrouwen met kinderen van verschillende mannen!
Kinderen die niet met hun mama bij de nieuwe man mogen gaan wonen omdat hij geen kinderen van een ander wil onderhouden. De kinderen moeten dan maar bij Granny blijven. Granny die meestal ook geen partner heeft. Als Granny er niet meer is, worden ze opgevangen door de familie van de mama. 
Zoveel tiener zwangerschappen ook die in 99,9% van de gevallen niet uitmonden in een vaste relatie of samen wonen met de papa van hun kind.
Een 30% van de zwarte kinderen woont bij hun biologische papa staat in dit artikel. Ik denk dat in Manguzi het percentage nog veel lager ligt. Ik ken bijna niemand die in een echt gezin woont.


De COVID-19  STATS VAN DE MAAND FEBRUARI 2021































Tot de volgende keer!

Kristel en Philip